Lovisa blev så lång, hon kunde inte rida c-ponny längre och det är ju precis vad Dior är. Hon har gjort en fantastisk resa och utveckling med honom, vi köpte honom som nykastrerad femåring för lite över två år sedan. Det var Sofia som skulle ha honom, hon bara älskade honom från första stund så som en tioåring kan göra. Han var fantastiskt snäll och gjorde det som man bad honom om. Jag och Lovisa ville nog helst egentligen valt en annan ponny men Sofia ville detta och vi köpte honom på samma ställe där vi köpte vår Bess. Bess och Dior har samma pappa som har lämnat många riktigt fina hopp-ponnyer. Efter en tid passade det bättre att tjejerna bytte ponny, vilket blev väldigt bra då Lovisa var klar med Bess och kunde ta vid och vidareutbilda Dior.

Med tränarens hjälp gick de från LC till LA på tre till fyra månader vilket gick alldeles utmärkt. Det visade sig att han har en fantastisk hoppförmåga. Väldigt okomplicerad ponny, inte tittig för fem öre utan hoppar allt. Under 2016 då de får hoppa avd A har de gjort ett antal starter i LA och en hel del placeringar bl a gick de till semifinal i GP-ponnyn.

Nu har Dior flyttat till Eskilstuna-trakten till en jätteduktig flicka som har bra längd för honom och som förmodligen kan ha honom i många år. Det känns så bra och ska bli väldigt spännande att följa honom på tävlingsbanorna framöver.