Det är inget som vi vill egentligen, men vår fina vita prinsessa ska säljas. Tre och ett halvt år har vi haft henne, vi köpte henne till Lovisa och sedan dess har hon varit både Lovisas och Sofias tävlingsponny. Oj vad mycket roligt vi har haft med henne. Nu är tjejerna för långa tyvärr, minsta lillasyster har minst ett år kvar på sin b-ponny så vi måste tyvärr ta beslutet att hon ska flytta.

Det var kärlek vid första ögonkastet, när jag såg henne i boxen när vi var och tittade på ponny så bestämde jag mig. Hon var så himla vacker, jag älskar skimmlar vilket man kanske kan förstå när tre av våra fem hästar är skimmlar.

Bess är svenskfödd efter den fina hopphingsten Dart Light RNF 113 och undan ett fantastiskt avelssto Masters Bessie (Merrie Master) som har lämnat väldigt fina avkommor. Hon är renrasig New Forest och har ett jättefint avelsvärde om man är intresserad. Bess har tre helsyskon tror jag varav två som vi träffat. De båda, också ston, har gått Msv A i hoppning och har samma fina psyke. Vår tidigare c-ponny Skogalunds Dior Beauty var också efter Dart Light, Dior ärvde också en fantastisk hoppförmåga och ett kanonbra “huvud”.

Bess är en helt okomplicerad ponny, lätt i all hantering, lastning, skoning…jaa det finns inget som är något problem med henne alls. Hon är fin att rida ut på, hoppar riktigt riktigt bra, snabb i fötterna, en stor vägvinnande galopp, fina och taktmässiga gångarter och superärlig på hinder. Hon stannar i princip aldrig, jag säger i princip för blir det helt galet är hon smart nog att lösa problemet på bästa sätt. Det är så skönt att ha med henne på tävlingar, hon hetsar inte upp sig för något, står still när hon ska, står lugnt och fint i transporten men kan tagga till på banan för hon älskar att hoppa. Hon har aldrig varit halt eller skadad hos oss, inte innan heller vad jag vet.

Hon är en ponny som passar till barn, men inte helt nybörjare då hon kan vara lite stark. Men hon sticker aldrig och har aldrig bockat eller gjort andra dumheter. Vi tror att hon gärna skulle vilja lära upp en ny liten ryttare som gillar att pyssla, rida ut, träna, busa och tävla i hoppning. Hon är en klockren LB-ponny och går riktigt fint i LA. Senast hon tävlade i november gick hon jättefina rundor i nationell LA. Är Bess felfri är hon ALLTID placerad även att det inte ser ut att gå så fort. Ingen av döttrarna har kommit till medelsvår på henne, de blev långa så fort att det liksom aldrig “hann”.

Det finns en sak som hon inte gillar och det är kossor, hon är rädd för dom! Hon går i en hage där det går kossor bredvid vilket går bra, men kossor som går eller springer emot henne tycker hon är jobbigt.

Låter Bess intressant? Hon är till salu för 70 000 kr, hon finns i Frillesås, Kungsbacka kommun för provridning. Absolut viktigast är att hon hamnar i ett bra hem :).

Det finns massor av bilder och filmer på instagram under #bessiesbeauty